Escola Garbí Pere Verges Badalona

Un petit conte de Nadal

Nadal Garbí Pere Vergés

Quan arriba el Nadal, l’esperit de les festes es deixa sentir amb força dins i fora de les parets de l’escola. Els alumnes d’ESO 1 de la classe Odissea, dels quals en sóc tutora, han preparat amb moltes ganes l’arribada de les festes. Les darreres setmanes hem assajat (amb nervis continguts) el concert de Nadal, farcit d’aquelles cançons que els alumnes presenten amb orgull de grup i d’escola davant de famílies i professors abans de marxar de vacances. Però no només això. En estones robades a l’hora del jardí o entre classes, els nois i noies decoren l’aula amb els seus desitjos per a l’Any nou. I durant dies, pensen en el regal que faran al seu amic invisible (i com no, també rebran) i somien amb el dinar de Nadal que celebrem plegats el darrer dia.

En aquest context, la Mariona, alumna de la classe Odissea, ha pensat que volia continuar amb una tradició que va començar quan era ben petita: fer una manualitat nadalenca per regalar als seus companys i tutora. Com bé sabem els que acompanyem als adolescents en el seu dia a dia, quan un alumne entra a l’ESO viu un canvi i se sent més gran. En aquestes edats, l’autoimatge i el què diran passa a tenir molta importància i sovint pot fer vergonya mostrar en públic sentiments com l’amor i la generositat, que ens poden fer sentir vulnerables als ulls dels altres. Però per sorpresa meva i també dels alumnes que han vingut nous a la nostra escola aquest any, la Mariona ha tingut claríssim que el que més il·lusió li feia era demostrar als seus companys com els estima fent-los un regal. Però no un regal comprat, sinó un obsequi dissenyat i elaborat per ella mateixa. I és així com, amb la meva complicitat, vam buscar el moment idoni perquè ella entregués, company a company, el seu regal. 

Nadal Garbí Pere Vergés

Moments així són els que fan sentir a un professor que totes les hores invertides en acompanyar als alumnes en el camí d’aprendre i créixer com a persones, han donat els seus fruits. L’orgull de mestra m’envaeix i la il·lusió de la Mariona i dels seus companys és ara el millor regal de Nadal.

Montse Yuste
Tutora de la clase Odissea d’ESO1
Nadal Garbí Pere Vergés