Escola Garbí Pere Verges Badalona

Crònica : El funcionament del Menjador

Funcionament del menjador de l'escola

Ara us explicaré com funciona el menjador del primer cicle de l’Etapa 2 i quines són les normes que s’han de seguir.

Un cop a dins, has de seure i mantenir el silenci perquè pugui parlar el Consell. Aquest està format per alumnes de sisè i s’encarreguen de donar els avisos. De dilluns a dijous expliquen els concursos que tenen preparats per a la resta d’alumnes, i els divendres diuen quins càrrecs han de baixar per a fer les diferents reunions.
Després que parlin els alumnes del Consell es diuen els menús. Si hi ha menús sorpresa, és a dir, en un idioma que no es treballa a l’escola, els diuen, però es resol després de servir el primer plat.
Tot seguit els Caps de taula decideixen qui volen que sigui l’ajudant per a la seva taula. Aquest nen o nena els ajudarà a servir els plats. Després hem de tornar a fer silenci per a resoldre el menús sorpresa. Cada classe diu quin idioma creu que és i, si l’encerta, li donen cinc dècimes. Després d’això, mengem el primer plat. Tot seguit es menja el segon plat i ja es pot parlar, però no es pot cridar. Per acabar, es mengen les postres.
Al final s’ha de plegar el tovalló, fer silenci per escoltar el Representant del Menjador que digui les dècimes i que vagi avisant les classes per poder sortir.
Més normes del menjador són: no posar els colzes a la taula, mantenir un to de veu adequat i no aixecar-se a mig dinar.
Aquest és el funcionament del menjador en un dia qualsevol.

M.E. (10 anys)

Color Blau Classe Vilamar

 

Funcionament del menjador de l'escola

Més imatges