Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Festa de la Lectura

A les nostres escoles disposem d’espais per fomentar la lectura entre els nostres alumnes; tant la lectura silenciosa i autònoma, com la lectura en veu alta per part del claustre docent i de l’alumnat.
En aquest sentit, des de l’escola, es proposen i es duen a terme diferents activitats al voltant de la lectura, les quals enriqueixen l’experiència educativa i social dels nostres alumnes.

Des de fa dotze anys participem en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta que organitzen el Grup Enciclopèdia –a través de la seva Fundació– i el Departament d’Educació. La iniciativa de crear el projecte Veualta neix de la necessitat de promoure la literatura i la llengua per mitjà de la lectura compartida en veu alta.
Aquest any hi hem participat amb els nostres alumnes des de 3r de Primària fins a ESO4, i hem pogut gaudir de les lectures del nostre alumnat, però també de la resta d’alumnes que hi ha participat des de diferents escoles i instituts.

Estem molt orgullosos de tots i totes, i volem compartir que els alumnes d’ESO3 de la categoria Tropa de Corsaris, van ser guanyadors/es de la final territorial del Baix Llobregat. Enhorabona, Bianca, Joel i Emma!
Per aquest motiu, el dilluns 3 de juny, vam assistir a l’acte de cloenda del Certamen, la Festa de la Lectura, en el que s’hi van aplegar tots els alumnes guanyadors/es de les diferents finals territorials. La festa va ser un acte molt bonic, a més, el Certamen celebra el seu 20è aniversari i, per tant, va haver-hi moments molt emotius i plens de sensibilitat. Els protagonistes, com sempre, van ser els lectors i lectores, els quals van llegir de manera coral diferents textos creats expressament per l’ocasió, escrits per Berta Giraut, actriu, poeta i dramaturga catalana.

Una gran sort poder participar d’aquesta gran iniciativa, que afavoreix la lectura en veu alta, en la que la generositat i la gran capacitat de transmetre i comunicar dels lectors i les lectores es fa palesa en cadascuna de les seves lectures.

Moltes gràcies i enhorabona a tots i totes!

 

Més imatges