Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Dones i Ciència

Ella es diu Laura Jiménez Garcia, té vint-i-set anys i viu a Barcelona (Esplugues). 

 

Ha explicat amb detalls com és la carrera i el treball de la biomedicina i de bioinformàtica. A més a més, ens ha recordat que dones i homes tenen els mateixos drets, ha reivindicat que la dona també pot ser científica i ens ha mencionat algunes de les dones científiques de la història; ja que el dia 11 de febrer és el dia de la dona i la nena a la ciència. 

 

La Laura ha detallat que el camí de cadascú pot anar canviant i que depenent del que t’agrada fer o estudiar has d’anar creant la teva vida a poc a poc. També ens ha explicat el seu procés personal, quan va trobar les coses que li agradaven va entendre que el que més li encaixava era la biomedicina i bioinformàtica. 

 

Ha recalcat que si vols aconseguir el teu objectiu has de treballar de valent. La Laura va estudiar tota l’escola i a més a més un grau en biomedicina, un màster en bioinformàtica i un doctorat en biomedicina i bioinformàtica. 

 

Tot seguit, ha aclarit que la biomedicina és l’estudi dels aspectes biològics de la medicina, es treballa en un laboratori i es porta bata, ulleres i guants. D’altra banda, hi ha la bioinformàtica que és un estudi del context biològic amb ordinadors i superordinadors, es treballa en una oficina i es porta roba de carrer. 

 

Després ens ha parlat del mètode científic que és un procés que serveix a investigar el que és desconegut i trobar respostes, i ens ha comentat que els científics fan els experiments i agafen mostres del laboratori i les traslladen on més tard les poden analitzar. 

 

Al cap I a la fi, l’objectiu de la xerrada era entendre l’important que és la ciència, per curar i prevenir malalties, incrementar coneixements… I per poder remarcar que les dones no són inferiors els homes ens ha presentat unes quantes dones que han fet moltes investigacions i han aconseguit moltes coses per afavorir el futur.

 
J.M.
Classe Montjuïc
 

 
 

Més imatges