Escola Garbí Pere Verges

Escola de famílies, curs 23-24

escola families taller

Cada any, les Escoles Garbí Pere Vergés organitzem tot un seguit de tallers per acompanyar als pares i mares en la criança i educació dels seus fills. És el que anomenem Escola de famílies.

Per al curs 23-24, el calendari de temes que tractarem és el següent:

Títol de la sessióEspluguesBadalona
Els estils parentals i de relació17/10/2324/10/23
Comunicació assertiva21/11/2328/11/23
Límits16/01/2423/01/24
Autoestima, autonomia i presa de decisions13/02/2420/02/24
Sexualitat16/04/247/05/24

Per inscriure’s i assistir, poden omplir el següent formulari:

Tots les sessions es realitzen presencialment a les escoles a les 17:30 del dia corresponent. Els temes es treballen vinculats amb la realitat i el dia a dia a l’Escola i amb dinàmiques participatives a partir de casos pràctics. És essencial que l’Escola i la família vagin de la mà per tal de poder donar un missatge educatiu coherent als nostres alumnes.

Els estils parentals i de relació

En aquest taller parlarem dels estils parentals i la relació que aquests tenen sobre les actituds i comportament dels nostres fills. Entendrem els diferents estils parentals incidint en models basats en la sobreprotecció, la permissivitat, l’autoritarisme i l’assertivitat.

Comunicació assertiva

Aquesta sessió aborda dos temes diferenciats.  Per una banda es parlarà de la comunicació i per l’altra, de la necessitat que els nostres fills i filles tinguin límits i els coneguin. Pel que fa a la comunicació ens centrarem en l’estil assertiu i treballarem amb les famílies sobre com comunicar-se sense jutjar, sense imposar, però a la vegada sense perdre la fermesa ni el control de les situacions. En relació als límits es treballarà sobre la base que aquests són absolutament necessaris però què s’han d’anar graduant en funció de l’edat i de les necessitats dels nostres fills. 

Límits

Els límits són importànts a la nostra vida, tant per als adults com per als infants i joves. Els límits es poden establir amb amor, oferint recursos emocionals a través del modelatge, respectant el procés evolutiu de cada infamt o jove i donant resposta a les seves necessitats reals. En aquest taller veurem quines estratègies podem seguir per tal d’acompanyar el creixement dels nostres fills amb els límits necessaris per a cada edat i oferint a la vegada una criança respectuosa.

Autoestima, autonomia i presa de decisions

Què veu un infant, o què percep l’adolescent, quan es mira al mirall? La resposta a aquesta pregunta és una qüestió molt més determinant pel seu dia a dia del que podem arribar a imaginar-nos. La construcció de l’autoestima és un procés lent, que es desenvolupa en gran mesura als espais de socialització de les persones (el grup d’amics, l’escola, la família, etc.) i cal posar-hi molta atenció.

Sexualitat

Cal evitar que el sexe segueixi sent un tema tabú en les converses familiars per evitar que altres estiguin educant als nostres fills i filles en aquesta matèria.  Volem acompanyar les famílies en comprendre que la conversa s’ha de produir de manera molt quotidiana i des d’edats molt més primerenques del que a vegades pensem.

Els esperem!

escola families taller