Escola Garbí Pere Verges
Comencem a dibuixar el nostre camí
Es parla d’aconseguir cops de sort. Nosaltres som la prova que la teoria dels cops de sort és simplement errònia: un aconsegueix la seva pròpia sort. Dilluns 12 els alumnes de la Fundació Escoles Garbí Pere Vergés vam poder tancar la nostra trajectòria acadèmica celebrant la nostra graduació. Durant aquests anys ens ha quedat clar que no podem pujar l’escala de l’èxit amb les mans a les butxaques. No ha estat fàcil, però ho hem assolit.
L’acte va ser conduït per les nostres companyes Laia Miquel de l’escola de Badalona, en representació de la Promoció Alpha, i l’Emma Monreal d’Esplugues, representant la Promoció Arhké. Un cop feta l’obertura de l’acte vam tenir el plaer d’escoltar el nostre convidat especial, el Sr. Pablo Noriega. És investigador de l’Institut d’Investigació en intel·ligència artificial del CSIC en Barcelona. Els seus interessos científics inclouen els aspectes ètics de la intel·ligència artificial i la intel·ligència social. Gràcies als seus coneixements vam poder gaudir d’una xerrada sobre un dels temes de major actualitat i va ajudar-nos a fer que un moment tan important per a nosaltres fos encara més interessant.
Seguidament, tres companys de cada promoció vam poder dirigir unes paraules. Vam començar nosaltres, els alumnes de la Promoció Alpha amb el nostre discurs dirigit per la Mariona Nolis, la Carla Carbonell i jo mateixa, Lucía Lobato. Després va ser el torn dels alumnes d’Esplugues: en nom de la Promoció Arhké van conduir el seu discurs la Maria Martí, l’Hugo López i el Guillem Torres. Totes dues escoles vam centrar les nostres paraules a i fer un passeig per tota la trajectòria escolar, des d’Infantil fins al Batxillerat, destacant alguns dels moments que més ens han marcat.
Després de recordar junts grans moments a l’escola, va arribar el moment de donar reconeixement als alumnes que han aconseguit graduar-se també del batxillerat dual. Les directores de l’Etapa 3 van ser les encarregades de mencionar aquests alumnes i de fer també les entregues del Premi Treball de Recerca que atorga la Fundació Escoles Garbí. Aquest guardó premia els dos millors treballs, un de cada escola. De l’escola de Badalona, qui va ser el guanyador del premi, amb el títol “Els motors de plasma per a l’exploració espacial”, va ser el Samuel Tàpia. En el cas de l’escola d’Esplugues es va convidar a pujar a l’escenari la Martina Fernández, autora del treball de recerca guanyador del Premi TR d’enguany, amb el títol “L’aproximació a la clínica d’omomyc, un nou fàrmac contra el càncer”.
Abans d’entregar els diplomes a tots els graduats de les dues promocions es va demanar al Sr. Lluís Ferrer, president de Patronat de la Fundació Escoles Garbí, que pugés a l’escenari per fer l’entrega dels premis dels treballs de recerca. Després de dirigir-nos unes paraules, vam continuar amb l’acte. Va arribar el moment que tots esperàvem: l’hora de recollir els nostres diplomes, aquells diplomes que demostren que tot el nostre esforç ha valgut la pena. En el cas de totes dues escoles els diplomes van ser lliurats als alumnes per les tutores de la promoció i per les coordinadores i directores de l’etapa, mentre els directors acadèmics llegien els noms dels graduats. Per concloure l’acte es va donar les gràcies a tots els companys, tutors, coordinadors i directors i es va agrair a les nostres famílies i als mestres, la seva presència.
El dia de la nostra graduació ha estat, sens dubte, un dia per recordar i no oblidar mai. L’educació formal té llums i ombres. El nostre esforç, més enllà que ara siguem graduats, pot servir per donar energia a les llums i fer desaparèixer les ombres. El que s’ensenya a les escoles no és educació, sinó els mitjans de l’educació, però la nostra escola ha anat més enllà dels coneixements acadèmics, ens ha format com a persones civilitzades que ara comencen a dibuixar el seu propi camí.
Lucia Lobato
Cap de la Promoció Alpha