Escola Garbí Pere Verges Badalona

Una nova oportunitat per la roba

Xerrada sobre la sostenibilitat, petjada ecològica. Moda ràpida

En el marc d’aquesta unitat, hem reflexionat sobre la nostra petjada ecològica i sobre quines accions podem dur a terme per promoure la sostenibilitat. Concretament, hem investigat sobre la moda ràpida i el seu impacte en el planeta. El producte final de la UT ha sigut una acció solidària relacionada amb la sostenibilitat: una recollida de roba per a la seva reutilització en col·laboració amb Humana.
Les fases de la campanya d’Humana han estat:
1. Formació prèvia sobre l’impacte mediambiental, econòmic i social de la indústria de la moda ràpida. Investigació sobre les alternatives a aquesta indústria.
2. Preparació de la xerrada amb una periodista d’Humana: lectura del dossier de premsa d’Humana per entendre a què es dedica aquesta fundació. Formulació de dubtes.
3. Xerrada de conscienciació per part d’un periodista d’Humana. Resolució dels dubtes i dinàmiques de conscienciació sobre les accions de la fundació.
4. Campanya de recollida de roba. Organització dels grups classe en quatre comissions:
– Conscienciació: discursos orals sobre la campanya i la tasca d’Humana per escriure correus a les famílies, comunicar-ho als diferents cursos.
– Comunicació: elaboració de cartells, vídeos, pòsters digitals per a les xarxes socials; redacció de la notícia un cop acabada la campanya. Aquí podeu el vídeo que es va publicar a l’Instagram de l’escola.
– Logística: habilitació dels punts de recollida, organització durant els dies de recollida i recompte final de les bosses.
5. Recollida de bosses durant tres dies consecutius. El recompte fet per la comissió de logística apunta que el primer dia es van recollir 23 bosses, el segon dia, 21 bosses i el tercer dia, 36 bosses. En total, 80 bosses.
6. Recollida de les bosses per part d’un transport d’Humana.
7. Valoració final de la campanya a l’aula. Redacció d’una notícia per penjar-la al taulell de notícies de l’escola.
Aquest tipus de projectes acaben sent una de les grans cites del calendari perquè els alumnes se senten molt compromesos, motivats i realitzats. En aquest sentit, han pogut posar en pràctica tot el que han après engegant l’organització i comunicació d’una campanya solidària de recollida de roba amb un impacte positiu cap a la societat que els envolta. Tot un orgull.

Alba Comas i Montserrat Yuste
Professores de Projecte Integrat

Xerrada sobre la sostenibilitat, petjada ecològica. Moda ràpida